מה אפשר לעשות עם אבקת שקדים

אבקת שקדים זהו חומר גלם נפלא בעל טעים עדין המזכיר לעיתים את טעמו המיוחד של המרציפן (שגם הוא עשוי משקדים). השקדים הם בריאים מאוד ולכן עדיפים על חומרי גלם אחרים. אבקת שקדים משמשת כחומר גלם בעוגות, במאפים ובשלל קינוחים מתוקים ובנוסף הם מתאימים גם למאכלים מלוחים. הטעם של השקד מוסיף פריכות ומעשיר את המאכלים השונים.

אבקת שקדים כתחליף למוצרים עם קמח

כיום ישנם הרבה אנשים הסובלים מרגישות לגלוטן הנמצא בקמח. אבקת השקדים (או בשמה השני קמח שקדים) נמצאה כתחליף מושלם לקמח. לא תמיד ירגישו בטעם של האבקה – תלוי בכמות אותה שמים במאכל אותו מכינים. רוב השימושים באבקת השקדים הוא בקינוחים. מניסיון, העבודה עם החומר גלם הזה היא פשוטה בדיוק כמו עבודה עם קמח לבן ולכן מומלץ וכדאי להשתמש בה. תחליפי הקמח השונים לאנשים הסובלים מצליאק בדרך כלל יקרים מאוד, ודווקא אבקת השקדים נמכרת במחיר סביר בהחלט ויש למצוא אותה בכל חנות טבע ולא רק בחנויות המתמחות במוצרי אפייה, לקנייה לפי משקל.

אבקת שקדים והקשר שלה לחג הפסח

כידוע בחג הפסח לא אוכלים קמח ומוצריו. אבקת שקדים, לעומת הקמח, היא כשרה ומופקת מהשקד עצמו ללא כל תוסף אחר. לכן ניתן להשתמש בה ללא חשש בהכנת מאכלים בחג הפסח וכך מרוויחים על הדרך גם יתרונות תזונתיים השייכים לשקד. אם עדיין לא ניסית בעצמך להשתמש באבקת השקדים – הגיע הזמן לנסות. האינטרנט מלא במגוון רחב מאוד של מתכונים מכל הסוגים המכילים את החומר גלם הנפלא הזה. יש להקפיד ולשמור את אבקת השקדים בתנאים טובים ולא לחשוף אותה ללחות מכיוון שהיא מאבדת מהטריות שלה. אובדן הטריות ישפיע על הטעם המקורי של אבקת השקדים ותפגע בטעם הטוב שהיא אמורה להפיק. לכן הקפידו לשמור אותה בכלי סגור הרמטית וכמו כן אחסנו אותה במקום קריר ויבש.

יתרונות בריאותיים

השקד הוא אגוז הנחשב בריא מאוד. ממליצים לצרוך ממנו בין 8 ל-10 יחידות ביום. השומן שהוא מכיל נחשב לשומן בריא והוא בעל סיבים תזונתיים רבים העוזרים לגוף האדם להגיע לתחושת שובע מהירה יותר. נכון שהשקד נחשב משמין אך אם צורכים אותו בתבונה ובכמות המומלצת הוא רק יעשה לכם טוב. כמו כן אם משווים את השקד לאגוזים אחרים בסקלת האגוזים הבריאים, אזי הערך הקלורי שלו נחשב יחסית נמוך. מלבד זאת הוא גם מכיל כמות נכבדה של חלבון (אך לא חלבון מלא כך שהוא לא יכול להחליף צריכה יומיומית של בשר לדוגמא), מינרלים כגון סידן מגנזיום ואשלגן, נוגדי חימצון, חומצות שומן בלתי רוויות הגורמות להפחתה של רמת הכולסטרול בדם. מכאן המסקנה שלשלב אבקת שקדים באוכל שאתם אוכלים רק תוסיף לבריאות שלכם. מכיוון שהאבקה היא טבעית לחלוטין ואין בה חומרים משמרים או תוספות של סוכר אתם באמת יכולים להתייחס אליה כאגוז השקד עצמו ולהשתמש בה בהכנת קינוחים שונים ומאכלים מלוחים.

 

פיזיקול

מגזין בריאות ופנאי

המקום שלכם למצוא את כל מה שמעניין בעולם הבריאות, התיירות, הפנאי והשקט לגוף ולנפש

הרשמו לניוזלטר שלנו והשאר מעודכן תמיד

צרו קשר...

אנו תמיד פתוחים לכל שאלה רעיון? שיתוף פעולה?
מוזמנים ליצור איתנו קשר

התכנים באתר הם לעיון בלבד. כל תרגול או שימוש בתוכן הינו באחריותו המלאה של הגולש. יש להתייעץ ברופא לפני ביצוע פעולות חריגות.

סגירת תפריט